Campania No More Ransom 2017

Campania No More Ransom 2017

APCF este un suporter activ al campaniei educationale No More Ransom care a adaugat 14 noi instrumente de decriptare si un număr record de parteneri care s-au alaturat inițiativei globale.


Nouă luni de la lansarea proiectului No More Ransom (RMN), un număr tot mai mare de aplicare a legii și partenerii privați s-au alăturat inițiativei, permițând mai multor victime ale ransomware pentru a obține fișierele înapoi fără a plăti fraudatorii.


Platforma www.nomoreransom.org este acum disponibila în 14 limbi și conține 39 de instrumente de decriptare gratuite. De la ultimul  raport din decembrie, mai mult de 10 000 de victime din întreaga lume au fost în măsură să decripteze lor dispozitivele afectate, datorită instrumentelor puse la dispoziție în mod gratuit pe platforma.


No More Ransom a fost lansat în iulie 2016 de către Poliția olandeză Națională, Europol, Intel Security și Kaspersky Lab, introducerea unui nou nivel de cooperare între autoritățile de aplicare a legii și sectorul privat pentru a lupta impotriva ransomware împreună. De la lansare, zeci de parteneri de pe toate continentele s-au alăturat. Acest lucru arată că ransomware este o problemă la nivel mondial. Statisticile arată că majoritatea vizitatorilor platformei provin din Rusia, Olanda, Statele Unite ale Americii, Italia și Germania.


Anterior disponibil în limba engleză, olandeză, franceză, italiană, portugheză și rusă, pagina web a fost acum tradus în finlandeză, germană, ebraică, japoneză, coreeană, slovenă, spaniolă și ucraineană. Mai multe limbi sunt de așteptat să fie disponibile în curând, în scopul de a ajuta  victimele din întreaga lume.


De la ultima versiune, 14 instrumente au fost adăugate la platforma, oferind noi posibilități de decriptare victimelor ransomware:


 AVAST: Alcatraz Decryptor, Bart Decryptor, Crypt888 Decryptor, HiddenTear Decryptor, Noobcrypt Decryptor și Cryptomix Decryptor

 CERT Polska: Cryptomix / Cryptoshield Decryptor

 Check Point: Merry X-Mas Decryptor și Barrax Decryptor

§ Unsprezece Căi - Telefonica Unitatea de Cyber Security: Popcorn Decryptor

 Emsisoft: Crypton Decryptor și Decryptor daune

 Kaspersky Lab: Actualizări pe Rakhni și Rannoh DecryptorsNoi parteneri privați și publici

AVAST, CERT Polska și Unsprezece Căi - Telefonica Unitatea Cyber Security, se alătură nr Ransom mai mult ca parteneri asociați care aduce total la 7. 30 de parteneri noi, au decis, de asemenea, să sprijine proiectul, ridicând numărul total la 76. Nou să aderați la acest serviciu partea de aplicare a legii sunt Australia, Belgia, INTERPOL, Israel, Coreea de Sud, Rusia și Ucraina; altele sunt Acronis International GmbH, Crowdstrike, Cyber Security Canada, DataGravity, Deloitte, eco - Asociația Industriei de Internet (eco eV), ENISA, Cyber Global Alliance (GCA), Japonia Cyber Control Center (JC3), KUERT Datenrettung Deutschland GmbH, KURT de recuperare de date și informațiile de securitate Co, mnemonice AS, Neutrino Srl, Portugal Telecom, Secura Group Limited, SentinelOne si Verizon Enterprise Solutions. Există, de asemenea, un sprijin puternic din partea comunității CERT, reprezentată de AfricaCERT, BA-CSIRT (CSIRT din Buenos Aires City Guvernul), Centro Nacional de Cibersegurança, Certego Incident Response Team, Securitatea cibernetică Malaezia și Centrul de Coordonare Echipa Japonia Computer Emergency Response (JPCERTCC ).Sosirea INTERPOL urmează ca o concluzie la Conferința Cybercrime INTERPOL-Europol 2016, care exemplifică natura practică și orientată spre utilizator condus al acestui eveniment anual comun.


Mai multe sfaturi de prevenire și informare sunt disponibile pe www.nomoreransom.org.

https://www.europol.europa.eu/newsroom/news/no-more-ransom-adds-15-new-decryption-tools-record-number-of-partners-join-global-initiative