Cum decurge o frauda prin telefon

Cum decurge o frauda prin telefon

Apeluri telefonice sau mesaje tip SMS prin care se solicita transferuri de bani in vederea achitarii anumitor taxe pentru obtinerea unor premii, mosteniri, etc.

Jurnalistii unui post de radio din Sud-Estul Romaniei au reusit inregistrarea unei astfel de convorbiri telefonice, initiate chiar de ei, urmare primirii unui SMS prin care erau instiintati despre castigarea unui premiu.

Asa cum descriu si jurnalistii, persoana de la celalalt capat al convorbirii a incercat sa creeze aparenta unui profesionist, care isi face treaba in mod onest, totul pentru a obtine suma de 20 EURO de la acestia, pentru a intra in posesia unui premiu de 5000 EURO.

Ce este de facut ?

- Sa te asiguri ca intradevar ai participat la concursul respectiv;

- Sa ceri mai multe detalii cu privire la concursul/evenimentul in urma caruia ai fi putut castiga premiul;

- Sa nu comunici informatii personale confidentiale (precum CNP, serie si numar de buletin, conturi bancare, parole personale, coduri de reincarcare pentru cartelele preplatite;

- Sa nu faci plati bancare catre beneficiari pe care ii cunosti doar prin telefon;

- Sa nu cumperi cartelele preplatite solicitate;

- Anunta imediat autoritatile atunci cand esti contactat de astfel de persoane si nu incerca sa faci investigatii pe cont propriu.

Asculta aici convorbirea: http://radioconstanta.ro/2014/11/29/audio-cum-decurge-o-frauda-prin-telefon-discutie-in-registrata-cu-un-escroc/