POLIȚIA ROMÂNĂ A PARTICIPAT LA OPERAȚIUNEA INTERNAȚIONALĂ ,,AVALANCHE”

POLIȚIA ROMÂNĂ A PARTICIPAT LA OPERAȚIUNEA INTERNAȚIONALĂ ,,AVALANCHE”

Poliția Română a participat, alături de autorități de aplicare a legii din alte 29 de state, sprijinite de organizații internaționale de aplicare a legii, la cea mai amplă operațiune de luptă împotriva criminalității informatice desfășurată la nivel mondial. Se estimează că rețeaua Avalanche a fi infectat, zilnic, peste 500.000 de computere la nivel mondial. 

 

 

La data de 30 noiembrie a.c., în urma unei investigații care a durat 5 ani, a fost lansată operațiunea ,,Avalanche” în urma căreia a fost blocată activitatea unei rețele de calculatoarea prin intermediul căreia erau lansate atacuri informatice.

 

Operațiunea a fost lansată de autoritățile judiciare germane și a fost susținută de acțiuni desfășurate în alte 30 de state. De asemenea, s-a beneficiat de sprijinul Europol, Interpol, United States Attorney’s Office for the Western District of Pennsylvania, the Department of Justice și F.B.I..

 

În urma acestor activități, 5 persoane au fost reținute și 37 de imobile au fost percheziționate, iar 39 de servere au fost ridicate. Au fost identificate victime din 180 de țări ale căror calculatoare au fost infectate cu malware. De asemenea, 220 de servere au fost trecute offline prin notificări de folosire abuzivă trimise providerilor de servicii de hosting.

 

Aceasta a fost cea mai amplă operațiune de acest gen, peste 800.000 de domenii web fiind indisponibilizate, blocate sau scoase de sub controlul infractorilor informatici.


Victimele ale căror calculatoare au fost infectate cu malware trimis prin rețeaua  Avalanche pot folosi paginile web create pentru asistență în eliberarea calculatoarelor de malware:   

 

 Mai multe detalii:

http://politiaromana.ro/ro/stiri-si-media/stiri/politia-romana-a-participat-la-operatiunea-internationala-avalanche